BORÁSZATUNK
Borászatunkat egy XIX . századi, hagyományos felosztású, módos parasztházban helyeztük el. A házhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol a borok hordós és palackos érlelése történik.
Nálunk a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmazunk. Rendkívül alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt szüretelhetünk.
A szüret és feldolgozás során nagyon fontos, hogy a szőlőt a legkíméletesebben dolgozzuk fel és a gyümölcs minden erényét átmentsük a borba. A borkészítés során nem használunk semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg.
Évjárattól függően készül: száraz Birtokbor, amelyben megtalálható mindkét dűlőnk termése, dűlőválogatott Furmint és Hárs a Barakonyi dűlőből, palackos erjesztésű pezsgő, késői szüretelésű édes bor és 5 vagy 6 puttonyos Aszú.
A rendkívül tömör és ásványos borok hosszabb érlelést igényelnek, lassan nyílnak, fogyasztás előtt a rövid szellőztetést meghálálják.
Jó évjáratban 15.000 palackot készítettünk.
A 2018-as évjárattól a borok nagyrésze bio/organikus minősítésű. A munkánkat a Biokontroll Hungária ellenőrzi.