HÍREK

Micsoda tavasz!

Néhány hét alatt óriásit változtak az ültetvények. Olyan intenzitással fejlődik a szőlő, hogy a reggeli és a délutáni állapot között könnyen észrevehető a különbség. Menetrendszerűen megjelentek az őzek is, de dolgozunk azon, hogy megvédjük a termést.   Minden évben fontos pillanat, amikor megjelenik a Nobilis Sárgamuskotály. Bár a kínálat tetején egyértelműen a dűlős furmint és […]

Korán jött tavasz

Kicsit meglepett minket a korán jött tavasz, mert a februári esőzések miatt kevesebbet tudtunk a szőlőben dolgozni, így rohamléptékben kellett befejezni a metszést.   Februárban és egész télen sok csapadék esett, víz alatt van a Bodrog-ártér is. Most fel van töltődve a talaj, reméljük, hogy 2024 ilyen szempontból szerencsés évjárat lesz.  Március elejétől fogva sokszor […]

Borászok Borásza 2024

Kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek, azaz az 50 legjobb magyar borásznak a névsorát, akik a mai napon személyesen is találkoznak és körkóstolójukon már az elsőkörös szavazataikat is leadják. Ezzel tehát kezdetét vette a Borászok Borásza 2024 kétkörös voksolási folyamata. Vajon ki lesz a Borászok Borásza? Április 27-én kiderül! A teljes lista itt található.

WSWA 74th Annual Convention & Exposition

A 2011-es Amicus borunk dupla aranyat nyert és a legjobb desszert bor lett a WSWA 74th Annual Convention & Exposition kiállításon Floridában, ami a nagykereskedők legnagyobb kiállítása. Köszönjük!

Sárgamuskotály 2016

Palackba került a 2016-os évjáratú Sárga Muskotály! A hűvös augusztus és szeptember kedvezett a fajtának, intenzívek maradtak az illatok, friss lendületes savak teszik játékossá a bort. Leginkább a 2008-as évjáratra emlékeztet.