SZŐLŐINK

Ahol a borok születnek

2015-től minden területen bio művelésre álltunk át. Ez azt jelenti, hogy nem használunk sem rovarölőszereket, sem gyomírtószereket. A növényvédelem során csak ként és növényi kivonatokat használunk. A munkánkat a Biokontroll Hungária ellenőrzi.

BARAKONYI DŰLŐ

Bodrogkisfalud határában, a Várhegy déli oldalán található, ahol 2  ha szőlőt művelünk.
Talaja rendkívül gazdag, mozaikszerűen összetett. Leggyakoribb a riolittufa málladéka, az úgynevezett „kőpor”. A termőréteg nagyon sekély, 30-40 cm, de helyenként ettől is vékonyabb, vagy teljesen hiányzik. A talaj humuszban szegény, de ásványi anyagokban gazdag.
Az ültetvény déli-délkeleti kitettségű.
A részben felhagyott területek újratelepítése 1999-ben történt. Ültetvény 250 m magasságban található.

A termés mennyiségének beállítása több lépésben történik. Metszéssel: tőkénként 8 rügy marad, májusban hajtásválogatással, amikor a fölösleges hajtásokat kitörjük, augusztus elején fürtválogatással, amikor a végleges fürtszám beállítása történik. Tőkénként maximum 8 fürt marad, így kb. a fürtök fele leválogatásra kerül.  Sok esetben a fürtök akkorák, hogy a fürtöket ketté kell vágni.

Fajta összetétel: Furmint 38%, Hárslevelű 23 % , Kövérszőlő 28 %, Sárga muskotály 11 %

CSIRKE-MÁL DŰLŐ

Bodrogkisfalud határában, a Rózsa-árok és Csirke-árok által határolt hegyháton található. A terület művelését a korábbi tulajdonosok mintegy 30 évvel ezelőtt hagyták fel, azóta ugarként pihent. Újra telepítése 2004-ben történt meg.
Az ültetvény 250-280 m magason található. A tábla felső harmadában a talaj felső, sekély rétege kötött agyag, alatta riolit, foltokban kemény andezit, a szőlőterület alsó harmadában a talaj erodálódott, riolittufa a felszínre került. Terület nagy része déli kitettségű, kis részben keletről fordul déli fekvésbe.

Fajták: Furmint 75% , Kövérszőlő 10%, Sárga muskotály 15%

Aldűlő: Susogó